Nagyköveteink - Vasovski Norbert (DJ)

Legdurvább este? Mire emlékszel és milyen volt a másnap?

A vad sztorik nem tőlem fognak érkezni, de azért a 20-as éveim elején volt pár keményebb estém. Egy kiskunfélegyházi klub előtti kajáldánál rémesen felerősítette az igazságérzetem az alkohol, úgyhogy elkezdtem a helyi, és nagyjából az összes dj-t megfejteni. Ez szakmán belül mondjuk józanul is nagy divat, bár hála az égnek én már azóta rég letettem erről. Amíg az ember másokkal foglalkozik, addig szerintem a saját életében nehéz előre haladni A kajával hadonászva, rommá fárasztva az eladót és a dj-ket aznap nem voltam jó példa, bár Géró barátom, aki elejétől a végéig szemtanúja volt a műsoromnak, szerintem mai napig sírva röhögve idézi fel a marhaságaim.

Volt már olyan, hogy a bulizás valami rovására ment? 

Elég komoly másnapok tudtak kialakulni, aminek az oka inkább a kialvatlanság volt és a hosszú, akár 8 órás dj szettek. Pár alkalommal azért sikerült italozni is, amin egy másnapi finom leves sem tudott sokat segíteni. Egyébként alapból igen felelősségteljes vagyok, a munka és igazából semmi más rovására nem ment még a bulizás. Sokakat elvisznek a tudatmódosító szerek vagy az ital. Nálam az alázat nagyon fontos, tisztelem a közönséget, magamat is, és mindig a maximumot szeretem nyújtani.

Voltál már úgy bulizni, hogy nem, vagy csak keveset ittál? Milyen élmény volt?

Általában a bulik, fellépések nálam így telnek, hogy nem iszom alkoholt vagy pár évente egyszer valami csoda folytán belekóstolok egy kicsit mondjuk valami koktélba. Számomra italozás nélkül tiszta és teljes az élmény. Nem az alkohol, hanem a társaság hozza meg a jókedvem, ha épp nincs meg alapból. Nekem viszonylag szűk a baráti köröm, viszont ezeket az embereket nagyon tisztelem és szeretem. Az együttlét vagy pl. egy jó grillezés a szabadban, ami számomra sokat ad. Ilyen összejöveteleken nyilván a többiek van, hogy isznak, de hála az égnek ismerik a határaikat, így csak jó kedvig vagy mondjuk egy finom bor ízének a kedvéért italoznak. Ez szerintem egy jó út; nem a berúgásért inni vagy azért mert valaki megbántott, szakítás van, vagy akármilyen dráma. Csupán azért, hogy az ember élvezze mértékkel az adott ital zamatát.

Legjobb buli józanul vagy kevés alkohollal?

Fellépőként nekem a munka egyben a buli is. Rengeteg élményt ki tudnék emelni, a Papp László Arénás koncertemtől, a fesztivál fellépésekig. Egyébként pedig fellépőként fontosnak tartom, hogy megtiszteljem az adott közönséget, amihez a tiszta tudat elengedhetetlen.

Miért tartod fontosnak, hogy minél többen tudatosan fogyasszanak? Miért vállaltad el a kampányban való részvételt?

Édesapám alkoholista volt és első sorból sikerült végignéznem, hogy tesz tönkre egy családot a mértéktelen italozás. Óriási szerencsémre sikerült egy olyan életutat bejárnom, ami önfejlesztéssel telt és így nem fogok beleesni ugyanabba a családi mintába, sőt igyekszem példamutató lenni és napról napra jobb lenni az életemben. Ezért vagyunk itt igazából mindannyian, hogy fejlődjünk. Sok függőség tud kialakulni egy ember életében és látni kell, hogy ezek mögött mindig egy érzelem van, egy trauma stb., amikkel jobb szembe nézni és nem elnyomni pl. itallal és végig cipelni egy életen át. Ezeket fel lehet oldani és egy boldogabb, teljesebb életet lehet élni. Amihez akkor már hozzátartozhat a mértékkel való italozás, de ide sorolhatnám az evést is akár, mert a mai világunkban az sem kivétel a mértéktelenség alól.

Mutasd meg, hogy neked milyen az aktív másnap!

Tölts fel egy aktív másnapról készült fotót, add meg neved, e-mail címed és máris nyerhetsz.Gyere velünk a Plázs Siófokra vagy a Fishing on Orfűre!

Játssz velünk augusztus 15-ig és hetijegyet nyerhetsz a Fishing on Orfű fesztiválra vagy VIP belépőt a Plázs Siófok bármelyik nyári eseményére.  

Kattints az alábbi linkre és nyerj belépőjegyeket: https://italmertek.hu/masnap-mashogy-fotopalyazat/
#masnapmashogy

Üdvözöl a Magyar Szeszipari Szövetség! A weboldalt csak 18. életévüket betöltött személyek látogathatják.

Elmúltál 18?

Elköteleztük magunkat a felelős alkoholfogyasztás mellett és nem támogatjuk az alkoholfogyasztást 18 év alatt. 
Kérjük Honlapunk tartalmait is csak 18 éven felüliekkel oszd meg. 
A jelen űrlap elküldésével elfogadod a weboldal házirendjét, valamint adatvédelmi és cookie irányelveit. 
Ez a weboldal cookie-kat használ. A részletekért olvasd el a Házirend és adatkezelési szabályzatunkat.