Spirits.EU - Ne vezess ittasan!

2-3-4-0 program

2-3-4-0 program

Sokszor kérdezik, mi az a felelősségteljes alkohol fogyasztás, ki iszik mérsékelten, úgy, hogy az az egészséget nem károsítja.

A mértékletes alkoholfogyasztásra nincs pontos kritérium-rendszer vagy definíció. Az az alkoholfogyasztás tekinthető mérsékeltnek, amely nem okoz sem egészségügyi problémát az alkoholt fogyasztó személynek, sem társadalmi problémákat szűkebb és tágabb közösségének. Azt is lehet mondani, hogy ez még az a mérték, amelynél az alkohol fogyasztása úgy élvezhető, hogy nem növeli lényegesen annak kockázatait.

A mértékletes fogyasztás személyre szabottan változó mértéket jelent a nem, az életkor, az életvitel, az egészségi állapot és sok más tényező függvényében, hiszen ezek mind befolyásolják az alkohol emberi szervezetre gyakorolt hatását.

A 2-3-4-0 program ezt a mérsékelt és kultúrált alkoholfogyasztást hivatott segíteni.

2340? Lapozz tovább!

Tovább

Felelős felszolgálás - A vendég testbeszédének értelmezése

2016. november 20. 14:08

Ennek megértése nagyon hasznos lehet a bajok felfedezésében és ezek hatékony kezelésében is. Az alábbi táblázat felsorolja azokat a jeleket, amelyeket keresnünk kell, ha azt szeretnénk megtudni, hogy agresszívvá válik-e valaki. A saját testbeszédére is gondolnia kell. A helyzet kezelésekor magabiztosnak kell lennie, ha azt akarja, hogy az emberek azt tegyék, amit mond.

 

 
Hogyan értelmezzük helyesen
Nem könnyű a helyes értelmezés, meg kell próbálni magabiztosnak lennie, nem agresszívnek vagy passzívnak.
De ne adja fel. Ha óvatosan odafigyel saját hangjára, mozgására és arra, hogy nyugodt maradjon, minden más nagy eséllyel jön magától
 
Távolság
Valószínűleg látni fogja, hogy minden személy körül van egy meghatározott méretű „személyes tér”. Ha egy idegen túl közel áll, kényelmetlen lehet. Konfliktushelyzetben a túl közel állás fenyegetésérzetet kelthet, ezért tartson kényelmes távolságot attól a személytől, akihez beszél. Azt se feledje, hogy egy más országból vagy kultúrából származó személy különböző nagyságú személyes teret igényel, ami azt jelenti, hogy lehet, hogy közelebb vagy távolabb szeretnek állni, mint ön.
 
Valamilyen típusú akadály, például egy asztal is segít a távolság megtartásában. A bár vagy a pult önmagában is korlát. Lehet, hogy korábban is úgy érezte, hogy kényelmesebben tud beszélgetni az emberekkel a bár vagy pult mögül, mint amikor azokon kívül áll egyedül. Ez azért van, mert a fizikai korlát pszichológiai korlátként is hat.