Schumacher & Bacardi - Felelős bajnokok

Italmérték program

Italmérték program

Az 'ITALMÉRTÉK' program a Magyar Szeszipari Szövetség és Terméktanács Kultúrált Alkoholfogyasztás Tagozatának non-profit kezdeményezése.

A program célja, hogy megváltoztassa a magyarországi alkoholfogyasztási szokásokat és elterjessze a felelősségteljes és mérsékelt alkoholfogyasztást. Az 'Italmérték' program olyan ismeretterjesztő és felvilágosító tevékenységekből áll, amelyek befolyással lehetnek a hazai italozási kultúrára csökkentve ezáltal a káros mennyiségű alkoholfogyasztást és pozitív hatást gyakorolva az alkohol okozta esetleges egészségügyi és társadalmi kockázatokra.

Az 'Italmérték' program 2010-ben indult a Magyar Szeszipari Szövetség és Terméktanács tagvállalatainak kezdeményezésére, egyenes folytatásaként az ún. HAFRAC (Magyar Szövetség a Felelős Alkoholfogyasztásért) programnak.

Italmérték? Lapozz tovább!

Tovább

Felelős felszolgálás - A vendég testbeszédének értelmezése

2016. november 20. 14:08

Ennek megértése nagyon hasznos lehet a bajok felfedezésében és ezek hatékony kezelésében is. Az alábbi táblázat felsorolja azokat a jeleket, amelyeket keresnünk kell, ha azt szeretnénk megtudni, hogy agresszívvá válik-e valaki. A saját testbeszédére is gondolnia kell. A helyzet kezelésekor magabiztosnak kell lennie, ha azt akarja, hogy az emberek azt tegyék, amit mond.

 

 
Hogyan értelmezzük helyesen
Nem könnyű a helyes értelmezés, meg kell próbálni magabiztosnak lennie, nem agresszívnek vagy passzívnak.
De ne adja fel. Ha óvatosan odafigyel saját hangjára, mozgására és arra, hogy nyugodt maradjon, minden más nagy eséllyel jön magától
 
Távolság
Valószínűleg látni fogja, hogy minden személy körül van egy meghatározott méretű „személyes tér”. Ha egy idegen túl közel áll, kényelmetlen lehet. Konfliktushelyzetben a túl közel állás fenyegetésérzetet kelthet, ezért tartson kényelmes távolságot attól a személytől, akihez beszél. Azt se feledje, hogy egy más országból vagy kultúrából származó személy különböző nagyságú személyes teret igényel, ami azt jelenti, hogy lehet, hogy közelebb vagy távolabb szeretnek állni, mint ön.
 
Valamilyen típusú akadály, például egy asztal is segít a távolság megtartásában. A bár vagy a pult önmagában is korlát. Lehet, hogy korábban is úgy érezte, hogy kényelmesebben tud beszélgetni az emberekkel a bár vagy pult mögül, mint amikor azokon kívül áll egyedül. Ez azért van, mert a fizikai korlát pszichológiai korlátként is hat.