Rafa Nadal & Bacardi - Felelős bajnokok

Italmérték program

Italmérték program

Az 'ITALMÉRTÉK' program a Magyar Szeszipari Szövetség és Terméktanács Kultúrált Alkoholfogyasztás Tagozatának non-profit kezdeményezése.

A program célja, hogy megváltoztassa a magyarországi alkoholfogyasztási szokásokat és elterjessze a felelősségteljes és mérsékelt alkoholfogyasztást. Az 'Italmérték' program olyan ismeretterjesztő és felvilágosító tevékenységekből áll, amelyek befolyással lehetnek a hazai italozási kultúrára csökkentve ezáltal a káros mennyiségű alkoholfogyasztást és pozitív hatást gyakorolva az alkohol okozta esetleges egészségügyi és társadalmi kockázatokra.

Az 'Italmérték' program 2010-ben indult a Magyar Szeszipari Szövetség és Terméktanács tagvállalatainak kezdeményezésére, egyenes folytatásaként az ún. HAFRAC (Magyar Szövetség a Felelős Alkoholfogyasztásért) programnak.

Italmérték? Lapozz tovább!

Tovább

Fesztivál alkohológia

 
Nem akarsz lemaradni a jó sztorikról? Maradj mértékletes!
Kerüld el az emlékezetkiesést, és ne feledd: ahhoz, hogy „jól legyél”, nem kell feltétlen rosszul lenned.
Ehhez csak néhány aranyszabályt kell betartanod:
 
 
 
1. Az iváshoz is fel kell nőni
A törvények a fesztivál köztársaságban is érvényesek… Csak akkor nyúlj a pohár után, ha már betöltötted a 18-at!
 
2. Ágyazz meg a bulinak!
Érkezés után kezdd a sátorveréssel, hogy ne kelljen majd sötétben tapogatóznod! Hidd el, „másnap” megköszönöd magadnak, ha egy árnyas fa alatt ébredsz, nem a tűző napon!
 
3. Amit ma megehetsz,…
Üres gyomorra nem tanácsos inni, tehát helyezd az estét szilárd alapokra! Keress valami kedvedre való ehetőséget, hogy ne vedd el magadtól a lehetőséget! Éljen a fesztiválkaja!
 
4. Rehidratálj!
Sokkal tovább állsz majd a lábadon, és még a hőségriadót is simán átvészeled, ha tartod a vízszinted! Ha nem akarod kihagyni a legnagyobb pörgést, sose feledkezz meg a víztartalékodról! Igyál egy kis vizet akkor is, ha nem vagy szomjas! 
 
5. Az ivás nem verseny!
Ahogy a zenében, úgy az ivásban is szükség van szünetekre, hogy ne essél ki végleg a ritmusból. Ne a többiekkel tartsd a tempót, alkalmazkodj inkább a sajátodhoz! Érdemes előre elkülönítened azt a pénzt is, amit alkoholra szánsz!
 
6. Nézd meg, mi van az üveghegyeken túl!
A fesztiválok nem csak a szeszelésről szólnak. Számtalan izgalmas programlehetőség és új ismerős vár a pulton túl is. Töltsd aktívan az időt, de ne csak ivással!
 
7. Maradj vonalban!
Mindig legyél tisztában azzal, hol találod a többieket, ha kell, használd a telefonod! Sokat segít, ha megbeszéltek egy fix találkozóhelyet.
 
8. Fesztiválmatek
Ha nem szeretnél idő előtt kidőlni, vedd figyelembe, hogy 1 egység alkoholt (8-12 gramm) 1 óra alatt bont le a szervezeted! 
 
9. Ne az alkohol vezessen!
Ha célba akarsz élni, ne lőj túl rajta! Buli után hiába érzed tisztának a fejed, az alkoholszinted még biztosan magasabb a kelleténél, ezért inkább kerüld a volánt!
 
10. Az időfaktor
Buli után add át magad a jól megérdemelt pihenésnek, mert a másnapűző praktikák maximum csak a közérzeteden javítanak. A józanodást nem lehet siettetni, a macskajajj egyetlen gyógyszere az idő.
 
 
További tippekért kövess minket a Facebook-on, vagy látogass később is vissza a www.italmertek.hu – ra!